top of page
20993096_2197545670471808_40273701549758
Mere om os

Vi er en lille almennyttig forening med hovedsæde i Midtjylland, ved navn Børn & Unges Mærkesager, hvis formål er at skabe oplevelser og lyspunkter for udsatte børn og unge.

Maden og måltidet ser vi som et socialt omdrejningspunkt, der er medskabende til at fremme den almene livskvalitet for udsatte børn og unge.

Hovedformålet er at donere en 3-retters konfirmations/nonfirmationsmenu til udsatte børn og deres familier.
Det hele startede i 2013 med et privat initiativ som i gennem årene voksede sig større, hvilket resulterede i at foreningen Børn & Unges Mærkesager med tilhørende bestyrelse blev konstitueret d. 23. August 2016.

Vision

  • At skabe oplevelser of lyspunkter for udsatte børn og unge - herunder at skabe netværk på tværs af familier.

  • At kombinere medborgerskab og frivillighed med konkrete arbejdsopgaver.

  • At maden og måltidet skal ses som, et socialt omdrejningspunkt, der er medskabende til at fremme den almene livskvalitet for udsatte børn og unge.

  • At arbejde efter principperne øjenhøjde, gensidighed og fælles handling, således at man løser samfundsudfordringer med hinanden - ikke for hinanden.

Hvad gør vi

  • Vi laver en 3-retters menu á 20 kuverter, som udsatte familier i hele Danmark kan ansøge om.

  • Vi sørger for transport til flere afhentningssteder rundt om i Danmark. Familierne skal selv afhente, opbevare, og opvarme maden på selve mærkedagen.

  • Alt arbejde i foreningen bliver udført af frivillige, og samtlige råvarer og andre udgifter bliver finanseret ved hjælp af sponsorater.

Bestyrelsesmedlemmer
CamillaBUM.jpg

CAMILLA JEHNER BAAKE

Formand

Jeg hedder Camilla, jeg er udlært kok, men måtte forlade faget og er i dag uddannet 3K'er. Jeg bor i Horsens med min kæreste og vores to piger. Til hverdag arbejder jeg i Folkesundhed i Aarhus Kommune. Jeg gør det her af forskellige årsager; dels fordi jeg synes det er sjovt, dels fordi der tydeligvis er et behov for det vi gør. Dels fordi jeg stadig er kok dybt inde i hjertet og det her giver mig en mulighed for ikke at forlade mit oprindelige fag helt. I foreningen er jeg formand og har desuden grundlagt Børn & Unges Mærkesager.

Agnethe.jpg

Agnethe Sall Baake

Næstformand

Jeg er uddannet tjener, men læser nu til pædagog på VIA i Aarhus.  Jeg har tidligere været frivillig  hjulpet med at lave mad i et par år og er nu del af bestyrelsen. Jeg har altid været glad for at hjælpe andre mennesker, og syntes det er fantastisk at en lille forening som vores kan være med til at hjælpe unge mennesker i hele landet. At se og høre om de smil og gode stunder vi kan være med til at hjælpe på vej, er det hele værd.

AmalieBUM_edited.jpg

AMALIE LÆRKE KJELDSEN

Kasserer

Mit navn er Amalie, jeg bor i en lille landsby på Djursland i nærheden af Kolind, sammen med min kæreste.
Jeg er uddannet socialrådgiver ved VIA i Aarhus og til daglig arbejder jeg i børne -og familieafdelingen i Norddjurs Kommune. 
Jeg startede som alment medlem af bestyrelsen, og er siden hen blevet kasserer i Børn & Unges Mærkesager. 
Da jeg blev inviteret til at blive en del af bestyrelsen, var der ikke brug for meget tænketid, før det blev, Ja! Foreningen arbejder nemlig ud fra nogle værdier, der afspejler mine egne personlige værdier. Målet er, at gøre en forskel for samfundets udsatte børn og unge, som netop er mit “hjertebarn”. Min holdning er at alle børn og unge har ret til og bør have mulighed for, at fejre deres non/konfirmation som enhver anden. 
Ud fra mit socialfaglige perspektiv, ved jeg, at netop konfirmationen kan give økonomiske udfordringer, i en udsat familie. Derfor syntes jeg at det er helt fantastisk at kunne være med til, at sørge for at udsatte børn og unge, kan få en festmiddag til deres store dag. At vide, jeg gør en forskel, er nok drivmiddel til at være en del af Børn & Unges Mærkesager

Katrine_BUM.jpg

KATRINE FRYDENDAL NIELSEN

Suppleant

Mit navn er Katrine, jeg bor i Århus sammen med min mand. Jeg er uddannet i Kultur og Formidling, dertil har jeg en bagrund inden for Arkæologi. Jeg er alment bestyrelsesmedlem i Børn & Unges Mærkesager. Jeg sagde ja, til at være med i bestyrelsen, først og fremmest fordi, det er en vigtig sag, men også fordi foreningen er så lille og derfor  kan jeg direkte  være med til at påvirke og udvikle foreningens virke.
Der burde ikke være brug for en forening som os, men det er der, så jeg vil gerne være med til at udvikle foreningen så længe der er brug for os og vores arbejde.

bottom of page