Mere om os

Vi er en lille almennyttig forening med hovedsæde i Midtjylland, ved navn Børn & Unges Mærkesager, hvis formål er at skabe oplevelser og lyspunkter for udsatte børn og unge.

Maden og måltidet ser vi som et socialt omdrejningspunkt, der er medskabende til at fremme den almene livskvalitet for udsatte børn og unge.

Hovedformålet er at donere en 3-retters konfirmations/nonfirmationsmenu til udsatte børn og deres familier.
Det hele startede i 2013 med et privat initiativ som i gennem årene voksede sig større, hvilket resulterede i at foreningen Børn & Unges Mærkesager med tilhørende bestyrelse blev konstitueret d. 23. August 2016.

Vision

  • At skabe oplevelser of lyspunkter for udsatte børn og unge - herunder at skabe netværk på tværs af familier.

  • At kombinere medborgerskab og frivillighed med konkrete arbejdsopgaver.

  • At maden og måltidet skal ses som, et socialt omdrejningspunkt, der er medskabende til at fremme den almene livskvalitet for udsatte børn og unge.

  • At arbejde efter principperne øjenhøjde, gensidighed og fælles handling, således at man løser samfundsudfordringer med hinanden - ikke for hinanden.

Hvad gør vi

  • Vi laver en 3-retters menu á 20 kuverter, som udsatte familier i hele Danmark kan ansøge om.

  • Vi sørger for transport til flere afhentningssteder rundt om i Danmark. Familierne skal selv afhente, opbevare, og opvarme maden på selve mærkedagen.

  • Alt arbejde i foreningen bliver udført af frivillige, og samtlige råvarer og andre udgifter bliver finanseret ved hjælp af sponsorater.

Bestyrelsesmedlemmer
CamillaBUM.jpg

CAMILLA JEHNER BAAKE

Formand

Jeg hedder Camilla, jeg er udlært kok, men er lige blevet færdig med en professionsbachelor i kristendom, kommunikation og kultur (3K). Jeg bor i Horsens med min kæreste og vores to piger og er desuden i besiddelse af et firbenet dyr med hale. Jeg gør det her af forskellige årsager; dels fordi jeg synes det er sjovt, dels fordi der tydeligvis er et behov for det vi gør. Dels fordi jeg stadig er kok dybt inde i hjertet og det her giver mig en mulighed for ikke at forlade mit oprindelige fag helt. I foreningen er jeg formand og har desuden grundlagt Børn & Unges Mærkesager.

BeritBUM.jpg

BERIT NIELSEN

Næstformand

Jeg hedder Berit, kommer oprindeligt fra Samsø, men har boet i Aarhus siden 2004 og er for nyligt flyttet til Randers. Jeg er uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed, og har en helt særlig interesse inden for råvarer, mad og ”måltidet” som middel til at mennesker mødes på tværs af kultur, alder og sociale forhold.
Camilla og jeg begyndte vores venskab som kollegaer. Vi fandt hurtigt ud af at vi havde nogle fælles interesser, her iblandt en stor passion for madlavning og stor interesse for samfundet dets mennesker.
Da Camilla så spurgte om jeg havde lyst til at være med i Børn & Unges Mærkesager, først som frivillig og senere som medlem af bestyrelsen, var jeg ikke sen til at sige ja! 
Jeg synes det er fantastisk at man som en lille forening kan få så meget positiv opbakning – både fra alle de dejlige virksomheder og personer som har valgt at støtte os, men også fra de mange familier vi kan hjælpe. 
Hvorfor vil jeg bruge tid på det her? Hvis jeg kan være med til at gøre en særlig dag, bare lidt bedre for et ungt menneske, behøver man vist ikke andre grunde. 
Jeg synes arbejdet er utrolig givende og det er spændende at få al planlægningen til at klappe til sidst, så vi kan få bragt maden ud til familierne.

AmalieBUM_edited.jpg

AMALIE LÆRKE KJELDSEN

Kasserer

Mit navn er Amalie, jeg bor i en lille landsby på Djursland i nærheden af Kolind, sammen med min kæreste.
Jeg er uddannet socialrådgiver ved VIA i Aarhus og til daglig arbejder jeg i børne -og familieafdelingen i Norddjurs Kommune. 
Jeg startede som alment medlem af bestyrelsen, og er sidenhen blevet kasserer i Børn & Unges Mærkesager. 
Da jeg blev inviteret til at blive en del af bestyrelsen, var der ikke brug for meget tænketid, før det blev, Ja! Foreningen arbejder nemlig ud fra nogle værdier, der afspejler mine egne personlige værdier. Målet er, at gøre en forskel for samfundets udsatte børn og unge, som netop er mit “hjertebarn”. Min holdning er at alle børn og unge har ret til og bør have mulighed for, at fejre deres non/konfirmation som enhver anden. 
Ud fra mit socialfaglige perspektiv, ved jeg, at netop konfirmationen kan give økonomiske udfordringer, i en udsat familie. Derfor syntes jeg at det er helt fantastisk at kunne være med til, at sørge for at udsatte børn og unge, kan få en festmiddag til deres store dag. At vide, jeg gør en forskel, er nok drivmiddel til at være en del af Børn & Unges Mærkesager

Katrine_BUM.jpg

KATRINE FRYDENDAL NIELSEN

Bestyrelsesmedlem

Mit navn er Katrine, jeg bor i Århus sammen med min mand. Lige nu er jeg på barsel og er uddannet i Kultur og Formidling, dertil har jeg en bagrund inden for Arkæologi. Jeg er alment bestyrelsesmedlem i Børn & Unges Mærkesager. Jeg sagde ja, til at være med i bestyrelsen, først og fremmest fordi, det er en vigtig sag, men også fordi foreningen er ny og jeg derfor direkte kunne være med til at påvirke og udvikle foreningens virke.
Der burde ikke være brug for en forening som os, men det er der, så jeg vil gerne være med til at udvikle foreningen så længe der er brug for os og vores arbejde.

Agnethe.jpg

Agnethe Sall Baake

Bestyrelsesmedlem

Jeg er uddannet tjener, men læser nu til pædagog på VIA i Aarhus.  Jeg har tidligere været frivillig  hjulpet med at lave mad i et par år og er nu del af bestyrelsen.

  • LinkedIn - Hvid Circle
  • Facebook - Hvid Circle

Kontakt os

Kontakt:

Børn & Unges Mærkesager

​​

bum@bum-org.dk