top of page
Bestyrelse2.png

Om os

Vi er en lille almennyttig forening med hovedsæde i Aarhus, ved navn Børn & Unges Mærkesager, hvis formål er at skabe oplevelser og lyspunkter for udsatte børn og unge.

Børn og Unges Mærkesagers formål

Maden og måltidet ser vi som et socialt omdrejningspunkt, der er medskabende til at fremme den almene livskvalitet for udsatte børn og unge.

Hovedformålet er at donere en 3-retters konfirmations/nonfirmationsmenu til udsatte børn og deres familier.
Det hele startede i 2013 med et privat initiativ som i gennem årene voksede sig større, hvilket resulterede i at foreningen Børn & Unges Mærkesager med tilhørende bestyrelse blev konstitueret d. 23. August 2016.

Vision

  • At skabe oplevelser of lyspunkter for udsatte børn og unge - herunder at skabe netværk på tværs af familier.

  • At kombinere medborgerskab og frivillighed med konkrete arbejdsopgaver.

  • At maden og måltidet skal ses som, et socialt omdrejningspunkt, der er medskabende til at fremme den almene livskvalitet for udsatte børn og unge.

  • At arbejde efter principperne øjenhøjde, gensidighed og fælles handling, således at man løser samfundsudfordringer med hinanden - ikke for hinanden.

Hvad gør vi

  • Vi laver en 3-retters menu á 20 kuverter, som udsatte familier i hele Danmark kan ansøge om.

  • Vi sørger for transport til flere afhentningssteder rundt om i Danmark. Familierne skal selv afhente, opbevare, og opvarme maden på selve mærkedagen.

  • Alt arbejde i foreningen bliver udført af frivillige, og samtlige råvarer og andre udgifter bliver finanseret ved hjælp af sponsorater.

Bestyrelsesmedlemmer

AMALIE LÆRKE KJELDSEN

Billede 02.03.2024 09.26.18.jpg

Formand

Mit navn er Amalie, jeg bor i en lille landsby på Djursland i nærheden af Kolind, sammen med min kæreste.
Jeg er uddannet socialrådgiver ved VIA i Aarhus og til daglig arbejder jeg i børne -og familieafdelingen i Norddjurs Kommune. 
Jeg startede som alment medlem af bestyrelsen, og er siden hen blevet kasserer i Børn & Unges Mærkesager. 
Da jeg blev inviteret til at blive en del af bestyrelsen, var der ikke brug for meget tænketid, før det blev, Ja! Foreningen arbejder nemlig ud fra nogle værdier, der afspejler mine egne personlige værdier. Målet er, at gøre en forskel for samfundets udsatte børn og unge, som netop er mit “hjertebarn”. Min holdning er at alle børn og unge har ret til og bør have mulighed for, at fejre deres non/konfirmation som enhver anden. 
Ud fra mit socialfaglige perspektiv, ved jeg, at netop konfirmationen kan give økonomiske udfordringer, i en udsat familie. Derfor syntes jeg at det er helt fantastisk at kunne være med til, at sørge for at udsatte børn og unge, kan få en festmiddag til deres store dag. At vide, jeg gør en forskel, er nok drivmiddel til at være en del af Børn & Unges Mærkesager

Stine Gjedsig Andersen

Billede 02.03.2024 09.25.22.jpg

Næstformand

Mit navn det er Stine og er uddannet kok. 

Jeg har hjulpet til ved Børn og unges mærkesager siden 2017, hvor jeg for første gang deltog med min lille søn på 6 uger. 

Han blev passet på, af alle de dejlige frivillige, alt imens jeg fik bikset 200liter sauce sammen. 

Det var en kanon fed følelse der var utroligt givende, at kunne hjælpe familier som har brug for hjælp, og give dem muligheden for at holde en fest som alle andre. 

Derfor er jeg blevet ved med at komme tilbage hvert år, for sammenholdet i frivillig teamet og glæden ved at kunne hjælpe andre. 

Har været med i bestyrelsen siden 2021, dog først som suppleant. Nu som næstformand. 

Mette Søe Halkjær

Billede 02.03.2024 09.27.21.jpg

Kasserer

Mit navn er Mette og jeg har hjulpet Børn og Unges Mærksager som frivillig siden 2018. Det har altid været en fornøjelse at være med til madlavningsweekend og sammenholdet i foreningen er stærkt! Det har motiveret mig til at komme tilbage år efter år. Jeg er i 2023 indtrådt i bestyrelsen da det er vigtigt for mig at Børn og Unges mærkesager fortsætter med at gøre en forskel for de mange familier som har behov for vores hjælp. Jeg tror på at dem som har mulighed for og ressourcer til at hjælpe andre også bør gøre det, og derfor bruger jeg gerne min fritid på at sørge for at 100+ udsatte unge hvert år får muligheden for at holde non/konfirmation.

KATRINE FRYDENDAL NIELSEN

Billede 02.03.2024 09.25.54 (1).jpg

Suppleant

Mit navn er Katrine, jeg bor i Århus sammen med min mand. Jeg er uddannet i Kultur og Formidling, dertil har jeg en bagrund inden for Arkæologi. Jeg er alment bestyrelsesmedlem i Børn & Unges Mærkesager. Jeg sagde ja, til at være med i bestyrelsen, først og fremmest fordi, det er en vigtig sag, men også fordi foreningen er så lille og derfor  kan jeg direkte  være med til at påvirke og udvikle foreningens virke.
Der burde ikke være brug for en forening som os, men det er der, så jeg vil gerne være med til at udvikle foreningen så længe der er brug for os og vores arbejde.

bottom of page